SASKIA-MITALI 2019 ja Saskia-stipendi

Helsingin Saskia ry on jakanut vuodesta 1998 lähtien kuvanveistäjä Pertti Kukkosen sunnittelemaa Saskia-mitalia vuosittain yhdelle yhdistyksen ulkopuoliselle henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisesti edistänyt kuvataiteita tai tehnyt merkittävää työtä kuvataiteiljoiden aseman parantamiseksi tai tukenut Saskioiden työtä kuvataiteilijoiden auttamiseksi.

Vuonna 2019 Saskia-mitali myönnetään galleristi Sirpa Viljaselle tunnustuksena merkittävästä työstä kuvataiteiden ja taiteilijoiden hyväksi.
Sirpa Viljanen on työskennellyt vuosia Galleria Ortonin, nykyisin Liven, keskeisenä vaikuttajana. Hän on tukenut ja kannustanut etenkin nuoria taiteilijoita. Sirpa Viljanen on vaikuttanut aktiivisesti siihen että taidetta näkyy runsaasti Invalidisäätiön seinillä ja veistospuistossa. Tässä deponointityössä hänelle on kehittynyt pettämätön esteettinen silmä. Jokaisen teoksen paikka on tarkkaan harkittu, niin että se muodostaa harmonisen ja kiinnostavan kokonaisuuden ympäristön kanssa ja antaa katsojalle vahvan taide-elämyksen.

Sirpan myötävaikutuksella myös Saskioiden omistamia töitä on deponoitu Invalisäätiön tiloihin. Tästä viimeisin esimerkki on Arvo Summasen töiden sijoittaminen Invalidisäätiön tiloihin.
Sirpa Viljanen on Saskioiden pitäaikainen yhteistyökumppani ja aina vuosittain muistanut lahjoituksilla Saskioita varainhankintatempauksissa.

 

– Saskia-stipendi on myönnetty kuvanveistäjä Tuuli Saarekkaalle –

 

saskia_kuva