Taidetta sairaaloihin

Päivitetty 1.12.2016

Taidetta sairaaloihin

Helsingin Saskiat ovat vuosien varrella saaneet lahjoituksina useita taideteoksia. Vuonna 1998 aloittivat Saskiat myös ostaa taideteoksia tarkoituksenaan sijoittaa ne Helsingin sairaaloihin luomaan viihtyisyyttä ja virikkeitä potilaille, omaisille ja henkilökunnalle.

Taidetta sairaaloihin -tilaisuudet

Teossijoitusten yhteydessä on järjestetty myös ohjelmallisia tilaisuuksia, joissa teemana on ollut taiteen merkitys terveydelle. Alustajina on kuultu alan asiantuntijoita ja monet esittävät taiteilijat ovat antaneet panoksensa tilaisuuksien onnistumiseen.

Terveyttä kulttuurista

Saskioiden sairaalaprojektilla on pitkälti samansuuntaisia päämääriä kuin mielenterveysalalla toimivien eri yhteisöjen Terveyttä kulttuurista -kampanjalla.

Teossijoitukset Helsingin sairaaloihin ja muihin tiloihin

  • HYKS vanhuspsykiatrian yksikkö, osasto III – 29 teosta
  • Auroran sairaala – 118 teosta
  • Helsingin Naistenklinikan sairaala – 44 teosta
  • Näkövammaisten Iiris-keskus – 5 teosta
  • Maria Akatemia – 7 teosta

Arvo Summasen teoksia HUSissa ja Ortonissa

Helsingin Saskia ry on sijoittanut omistamistaan Arvo Summasen maalauksista 45 Sairaala Ortoniin ja 56 HUS:in sairaaloihin. HUS on myös lunastanut useita Summasen maalauksia.

Helga sekä Heikki Somersalon kokoelma

Helga sekä Heikki Somersalon kokoelman teoksia on lahjoitettu HUSille sekä sekä Helsingin Saskioille. Lahjoittajien toiveiden mukaan Saskiat ovat deponoineet teoksia sairaaloihin.

saskia_kuva