Helsingin Saskiat Hietaniemen hautausmaan taiteilijakukkulalla 28.5.2024

Saskioiden kevätkauden päätöstä vietettiin ensin kevään viimeisen kuukausilounaan merkeissä ravintola Perhossa, joka on toiminut 1935 lähtien ravintola-alan perinteikkäänä oppimisympäristönä.

Perhosta lyhyt siirtyminen Hietaniemen hautausmaan taiteilijakukkulalle tutustumaan hautamuistomerkkeihin opas Marit Ilveskeron johdolla.

Taiteilijakukkulalla sijaitsee useiden eri alojen taiteilijoiden muistomerkkejä, kuten kirjailijoiden, näyttelijöiden ja kuvataiteilijoiden.

Useamman muistomerkin valokuvassa vasemmalla oopperalaulaja Veikko Tyrväisen hautamuistomerkki, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä Kauko Räsänen. Räsänen tuki aikoinaan Helsingin Saskioita useilla teoslahjoituksillaan.

Samassa valokuvassa etualalla Pentti Kaskipuron ja vaimonsa Iltan hautamuistomerkki, joka oli Pentin kuolemaan saakka heidän kotitalonsa pihalla.

Taempana kuvassa kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen ja vaimonsa Annikin muistomerkki. Annikki Tukiainen oli Helsingin Saskioiden pitkäaikainen puheenjohtaja ja myöhemmin kunniapuheenjohtaja. Yhdistyksen unohtumaton ja arvostettu henkilö.

Kerrassaan vaikuttava ja mieltä herkistävä käyntikohde. Sopi erinomaisesti alkukesän vehreydessään toimintavuoden päättäväksi yhteisretkikohteeksi.

Lämmin suositus tutustua paikkaan ajatuksella ja ajan kanssa.

Kuvat: Leena Uschanoff, Tytti Soikkeli, Heli Lehto-Kinnunen

Saskioita entisen puheenjohtajansa muistomerkillä

saskia_kuva